Menu

Albin Lee Meldau | 19:30

Jönköping

Jönköping Konsert & Kongress
lördag, 9 december 2023 kl:19:30

Hommage på svenska
I höst åker Albin Lee Meldau ut på en konserthusturné som har fått namnet ”Hommage på svenska”. Albin och hans musiker kommer spela favoriterna från den egna repertoaren men också från vår visskatt med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson. Det blir intima, varma konserter som är unplugged och musikerna kommer växla mellan olika instrument för att skapa en musikalisk variation som tillsammans med Albin röst kommer bjuda på alla de färger den svenska visan innehåller.
”Det ska bli så roligt att ta med dessa fantastiska musiker ut på turné och få dela med mig av mina absoluta favoriter från mina egna låtar men också en del musik från dessa legendariska visskapare. När vi har planerat den här turnén så har vi tänkt oss 60-talets sound, det som var lite mer akustiskt. Ser mycket fram emot att möta min publik på konserthusen i höst.”
Bandet är Simon Söfelde (kapellmästare, gitarr), Kalle Stenbäcken (piano + trummor), Jon Henriksson (kontrabas), Axel Croné (klarinett, saxofon & flöjt), Amelie Evmark (violin, sång) och Manuela Ferrão (cello).
Kvällens support är ARVID NERO!
Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är betraktelser över svärtan i livet, ofta parade med en ådra av tragikomik. Arvid och Albin Lee Meldau har varit vänner i många år och hade tillsammans soulbandet The Magnolia. Arvid hörs även på Albin Lee Meldaus tolkning av Anne-Lie Rydés ”Segla på ett moln”. Just nu är Arvid Nero aktuell med ”Det var då”, där han sjunger duett med Moonica Mac.
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
FKP Scorpio.
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Cirka 2 timmar och 15 minuter inklusive support och paus. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Åldersgräns:
13 år
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.
Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Konserthus. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa fikabuffé till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.
Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300. Telefontid måndagar 09:30-16:30, lunchstängt 12:00-13:00.

Datum / Tid

lördag, 9 december 2023 kl: 19:30

Plats

Jönköping, Jönköping Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

365kr - 1150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad